Χρήσιμα τηλεφωνά :

Λιμεναρχείο Κέας:         22880 21344
Αστυνομικό τμήμα Κέας:  22880 21100
Τουριστικές πληροφορίες:  22880 21500

Πληροφορίες Δρομολογίων - Κλείσιμο εισιτήριων:
Λαύριο - Κέα: 22920 26200,  22920 26777
Κέα - Λαύριο: 22880 22920-21,  22880 21435

 

Πληροφορίες για το νησί

Η Κέα, το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων από την Αθήνα έχει έκταση 121 τ.χλμ.και πληθυσμό 2.500 μόνιμους κατοίκους.Οι μεγαλύτερες κοινότητες του νησιού είναι η χώρα (Ιουλίδα) και το λιμάνι (Κορησσία).

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και με την παραγωγή μελιού που είναι και το κατ εξοχήν προϊόν της Κέας.

Η πρόσβαση γίνεται από το λιμάνι του Λαυρίου με πλοίο. Το ταξίδι διαρκεί μία ώρα περίπου ενώ τα δρομολόγια είναι συχνά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο Λαύριο μπορεί να φτάσει κανείς από Αττική οδό και στη συνέχεια να ακολουθήσει την Λεωφόρο Λαυρίου καθώς και με λεωφορείο ΚΤΕΛ από το Σύνταγμα.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ


Τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στο νησί είναι:

ΚΟΡΗΣΣΙΑ:
Το μέρος που βλέπει πρώτο ο ταξιδιώτης.Εδώ συναντάμε καφετέριες, εστιατόρια, παραδοσιακά μαγαζιά, κ.α Είναι σχετικά μικρό και το καλοκαίρι δημιουργείται κυκλοφοριακό           πρόβλημα.                  Απέναντι βρίσκεται η αμμώδης πλαζ της Κορησσίας που αν και κοντά στο λιμάνι διαθέτει πολύ καθαρά νερά και είναι ιδανική για μια πρώτη επαφή με τις παραλίες του νησιού.

ΒΟΥΡΚΑΡΙ:
Λίγα χιλιόμετρα μετά το λιμάνι  συναντάμε το δεύτερο λιμάνι του νησιού, το Βουρκάρι.Βρίσκεται σε πολύ απάνεμη τοποθεσία και γι αυτό είναι το ιδανικό αγκυροβόλιο για μικρά σκάφη και ιστιοπλοϊκά.Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές επιλογές για ποιοτικό φαγητό, φαγητό και νυχτερινή διασκέδαση.

ΟΤΖΙΑΣ:
Συνεχίζοντας στην άσφαλτο ο δρόμος οδηγεί στον Οτζιά Μια παραλία όμοια της Κορησσίας αλλά με μεγαλύτερη έκταση και αρκετά δημοφιλής.

ΚΑΣΤΡΙΑΝΗ:
Mετά τον Οτζιά ο ασφαλτόστρωτος δρόμος οδηγεί και τελειώνει στο μοναστήρι της Καστριανής. Εδώ η θέα είναι μαγευτική, ενώ για όσους αρέσκονται στο περπάτημα υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί σε ερημική παραλία-κόλπο με βότσαλα

ΙΟΥΛΙΔΑ:
Η πρωτεύουσα του νησιού. Παραδοσιακά χτισμένη με στενά δρομάκια, πολλά σκαλοπάτια και λευκά παραδοσιακά σπίτια. Η χρήση του αυτοκινήτου εντός, δεν είναι εφικτή. Οι επισκέπτες εδώ έρχονται με ταξί ή λεωφορείο. Εναλλακτικά μπορούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έξω από την πόλη, όμως οι διαθέσιμοι χώροι το καλοκαίρι είναι αρκετά περιορισμένοι.

ΠΟΙΣΣΕΣ-ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ:
Οι περιοχές αυτές είναι στη δυτικότερη πλευρά του νησιού, με απόσταση 15 και 20 χλμ. από το λιμάνι αντίστοιχα. Η χρήση λοιπόν  μεταφορικού μέσου εδώ είναι απαραίτητη. Στις Ποίσσες υπάρχει μία πολύ όμορφη αμμώδης παραλία. Στον Κούνδουρο υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες ενώ παρουσιάζει αρκετό επενδυτικό ενδιαφέρον για έλληνες και ξένους επενδυτές.

¶λλες περιοχές:
¶λλες αξιόλογες παραλίες με πρόσβαση από χωματόδρομο είναι το Σπαθί ( η καλύτερη κατά την προσωπική μου άποψη), τα Ξύλα, η Συκαμιά και άλλες, λιγότερες γνωστές. Για τους λάτρεις της Ιστορίας υπάρχει μουσείο στη χώρα. Αρχαιολογικοί τόποι καθώς και το περίφημο πέτρινο λιοντάρι λίγο έξω από την χώρα.